عراقچی وارد دهلی نو شد واکنش نمایندگی ایران به برخی شایعات درباره تقلای رئیس‌جمهور آمریکا برای جعل نام خلیج‌فارس ترامپ: از من خواسته خواهد شد تا درباره خلیج فارس تصمیم بگیرم افزایش شمار کشته شدگان حملات موشکی هند به پاکستان واکنش ترامپ در پی شایعات درباره تقلا برای جعل نام خلیج‌فارس ترامپ: تصمیمی درباره غنی‌سازی ایران نگرفته‌ایم ارتش یمن: فرودگاه رامون و یافا را هدف قرار دادیم / جزئیات عملیات جدید علیه اسرائیل اسلامی: ایران برای پیشرفت نیازمند فناوری هسته‌ای است /صنعت هسته‌ای در بهترین شرایط قرار دارد منبع آگاه: مذاکرات ایران و آمریکا به‌صورت غیرمستقیم پیگیری خواهد شد معاون ترامپ: گفت‌و‌گو‌ها با ایران خوب پیش رفته است حزب‌الله عراق: آمریکا مجبور به پذیرش آتش‌بس با یمن شد حملات بامدادی پاکستان به هند ۹ کشته و ۲۸ زخمی بر جای گذاشت عراقچی عازم دهلی‌نو شد جولانی در نخستین سفر رسمی خود به اروپا وارد پاریس شد امارات میانجی مذاکرات محرمانه اسرائیل و سوریه شد
«یادداشت اختصاصی» حسن هانی زاده، کارشناس مسائل منطقه

هدف از مطرح کردن سعد الحریری به عنوان گزینه نخست وزیری چیست؟

به نظر می رسد مهمترین هدف سعد حریری در تشکیل کابینه، رقم زدن کابینه ای بدون حضور جریان مقاومت است. این موضوع هر چه به سمت تحقق بیشتر نیل پیدا کند نشان دهنده وجود یک جریان خزنده ضد ملی در لبنان است که با سرپرستی مثلث سمیر جعجع، فواد سنیوره و سعد حریری شکل می گیرد تا انحصار قدرت را در دست بگیرد و باعث منزوی شدن حزب الله در لبنان شود.
حسن هانی زاده؛ کارشناس مسائل منطقه
تاریخ انتشار: ۱۴:۴۴ - ۲۰ مهر ۱۳۹۹ - 2020 October 11
کد خبر: ۶۲۴۸۵
تعداد نظرات: ۱ نظر

بازیگران پشت پرده انتخاب مجدد حریری چه چیزی نهفته است؟

 

به گزارش راهبرد معاصر؛ در خلال اتفاقاتی که در اداره امور لبنان و انتخاب نخست وزیری دیده شد، پر واضح پیدا بود که برخی از سیاسیون لبنانی برای مصادره پست نخست وزیری برای چندمین بار نقشه هایی طراحی کرده و تحرکات و فعالیت هایی صورت داده اند.

 

سالهاست مردم لبنان از حضور مثلث قدرتی که بر ضد منافع ملی لبنان تصمیم می گیرند در رنج و عذاب هستند، لذا قابل پیش بینی بود که تحرکات صورت گرفته ناشی از برنامه های  مثلث شوم سعد حریری، سمیر جعجع و فواد سنیوره است تا انحصار قدرت را در دست بگیرند و به هر نوعی که شده محور مقاومت به ویژه حزب الله را از ساختار قدرت دور کنند.

 

این افراد با تلاش های خود و برنامه های ضد منافع ملی لبنان تلاش کردند تا مانع ادامه کار حسن دیاب نخست وزیر سابق لبنان شوند. همچنین مانع تشکیل کابینه توسط مصطفی ادیب شدند، لذا شرایطی را فراهم کردند تا لبنان به نوعی دچار خلاء سیاسی شود تا زمینه برای روی کار آمدن دوباره سعد حریری فراهم شود.

 

به هر حال تلاش های انجام شده موجب شده تا آقای سعد حریری زمینه را برای حضور مجدد خود فراهم ببیند، به همین منظور برای قرار گرفتن در پست نخست وزیری لبنان اعلام آمادگی کرده است در حالی که وی تا کنون هیچ  برنامه مشخصی برای خارج کردن لبنان از وضعیت بحرانی اقتصادی کنونی به مردم این کشور ارائه نداده است.

 

به نظر می رسد مهمترین هدف سعد حریری در تشکیل کابینه رقم زدن کابینه ای بدون حضور جریان مقاومت است. این موضوع هر چه به سمت تحقق بیشتر نیل پیدا کند نشان دهنده وجود یک جریان خزنده ضد ملی در لبنان است که با سرپرستی مثلث سمیر جعجع، فواد سنیوره و سعد حریری شکل می گیرد تا انحصار قدرت را در دست بگیرد و باعث منزوی شدن حزب الله در لبنان شود.

 

اگر سعد حریری بار دیگر به قدرت برسد به این مفهوم است که امریکا و عربستان سعودی بر مقدرات مردم لبنان مسلط شده اند. این مساله نشان می دهد روند شومی بر لبنان مسلط می شود که مثلث یاد شده به دنبال گستراندن طرح های خود در لبنان هستند تا پای دشمنان اصلی لبنان به این کشور باز شود و اختیار اداره امور لبنان به آنها واگذار شود.

 

 با توجه به اینکه حزب الله لبنان بیشترین کرسی های پارلمان لبنان را در اختیار دارد، لذا حزب الله از این حق برخوردار است که در بستن کابینه و انتخابات آتی لبنان مشارکت داشته باشد.

 

 متاسفانه سعد حریری بدون توجه به شرایط و وضعیت اقتصادی و سیاسی و احترام به اراده ملت لبنان تلاش می کند تا بار دیگر اراده خود را بر ملت ایران تحمیل نکند، با اینکه آقای سعد حریری چندین دوره نخست وزیر لبنان بوده اند اما هیچ گونه اقدامی برای کمک به مردم لبنان از خود نشان ندادند و لبنان را به شرایط ناپایدار کنونی رساندند. بازکشت سعد حریری به قدر نشان دهنده آن است که لبنان به سمت باتلاق جدیدی از تقابل های تاریخی و سیاسی حرکت خواهد کرد.

 

ارسال نظر
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناصر
Iran (Islamic Republic of)
۰۷:۲۳ - ۱۳۹۹/۰۷/۲۲
0
0
سه سطر مانده به اخر ملت ایران؟
تحلیل های برگزیده